PRACOWNIA BADAŃ MIKROBIOLOGICZNYCH W POZNANIU
z działami:
-
badań mikrobiologicznych żywności
-
badań mikrobiologicznych pasz
-
przygotowywania pożywek mikrobiologicznych i szkła laboratoryjnego
KIEROWNIK PRACOWNI
mgr Lidia Dziwińska
E-mail: ldziwinska(at)wiw.poznan.pl; pbmidm.zhw(at)wiw.poznan.pl
Tel. 61 868-93-47 wew. 167 ,168, 186
ASYSTENCI WIODĄCY
DZIAŁ BADAŃ MIKROBIOLOGICZNYCH ŻYWNOŚCI
mgr Emilia Jaroszewska
E-mial: pbmidm(at)wiw.poznan.pl
Tel. 61 868-93-47 wew. 167, 168, 186
DZIAŁ BADAŃ MIKROBIOLOGICZNYCH PASZ
mgr inż. Katarzyna Dawszewska
E-mail: pbmids.zhw(at)wiw.poznan.pl
Tel. 61 868-93-47 wew. 188
W DZIALE PRZYGOTOWYWANIA POŻYWEK MIKROBIOLOGICZNYCH I SZKŁA LABORATORYJNEGO
mgr Czesława Worobiej
E-mail: pozywki.zhw@wiw.poznan.pl
Tel. 61 868-93-47 wew. 142
Do zadań Pracowni Badań Mikrobiologicznych należą w szczególności:
-
badania mikrobiologiczne żywności pochodzenia zwierzęcego, oznaczanie pozostałości antybiotyków i innych substancji hamujących oraz badania stanu higienicznego zakładów produkcyjnych,
-
badania mikrobiologiczne pasz, oznaczanie pozostałości antybiotyków i innych substancji hamujących,
-
przygotowywanie pożywek mikrobiologicznych i szkła laboratoryjnego dla potrzeb Zakładu Higieny Weterynaryjnej w Poznaniu,
-
wykrywanie drobnoustrojów chorobotwórczych w żywności pochodzenia zwierzęcego i w paszach techniką molekularną PCR.
Autor: adminwiw
Data utworzenia: 17.04.2011 - 13:28
Ostatnia aktualizacja: dbartoszewska
Data aktualizacji: 15.07.2020 - 09:17